Barion Pixel
seo-titkok

Ma megosztom veled 3 SEO titkom, és azt hiszem, ezek nagyon hasznosak lesznek számodra!

Először is, mi is az a SEO? Ez az angol Search Engine Optimization kifejezés rövidítése, és keresőoptimalizálást jelent.

Mostanában sokat kérdeznek a SEO-ról, és arról, hogy javaslom-e a keresőoptimalizálással foglalkozó vállalkozó vagy ügynökség igénybevételét. Én még sose alkalmaztam bárkit, aki a SEO-val foglalkozna, mégis elég jó eredményeket értem el az évek során.

Több, mint 10 szóval a Google kereső első oldalán vagyok, és több, mint 100 szóval megtalálsz a kereső további oldalain, pedig még csak 2 és fél éves a vállalkozásom. A több, mint 10 szó közül most csak ötöt emelek ki, ha ezekre rákeresel, láthatod az eredményt 😉.

  • wordpress webdesign
  • wordpress sablon készítés
  • webdesign árak
  • weboldal design árak
  • mailerlite beállítása (ezzel ugyan még csak a 2. oldalon vagyok, de ehhez 2022 őszén készítettem egy külön weboldalt – Hírlevélmentor, és az EkkaPixels oldalra is 2022. novemberében tettem közzé bejegyzést, tehát kb 4 hónap alatt a Google kereső 2. oldalára kerültem)

Látod? Ez az egész SEO-dolog nem is olyan rossz!

Elmondom neked a 3 legfontosabb dolgot, amit a jó SEO-ért tettem, és ezzel a Google kereső címlapjára került az adott oldalam a kulcsszóval. Ennek a 3 SEO tippnek a betartásával eljutsz oda, ahova szeretnél!

#1 – Használj SEO eszközt

Tudom, hogy sok mindent megteszel már a vállalkozásodért, de semmi okod arra, hogy mindent egyedül próbálj meg csinálni! Az eszköz, ami a legtöbbet segített nekem az évek során, a Yoast SEO bővítmény a WordPresshez. Mindig ezzel állítom be az ügyfeleim weboldalait is, és ez segített megérteni, mi is az a SEO valójában, és hogyan működik.

A Yoast SEO egy olyan eszköz, amely egyszerűen és nagyszerűen segít optimalizált tartalom létrehozásában. Tippeket és javaslatokat ad a tartalom átdolgozásához, amíg a piros lámpa zöldre nem vált (de tényleg – van egy aranyos kis stoplámpa, amely figyelmeztet, hogy a tartalom SEO barát vagy sem!), és készen áll a tartalom a közzétételre. A bővítmény telepítése után egy új terület jelenik meg az oldalak és blogbejegyzések alján a WordPress szerkesztőben.

A WordPress oldalakhoz többféle SEO bővítményt tudsz telepíteni, de érdemes egyszerre csak egyet!😉

#2 – Optimalizáld a képeket

Könnyű nagyon a weboldal szövegére koncentrálni, ezért lehet megfeledkezel a képekről. Már most szokj hozzá, hogy minden képnek képcímet és alternatív szöveget adsz. A kép címének leíró jellegűnek kell lennie (ne ilyen legyen: „04826452.jpg”). Mindig az alternatív szövegterületet használd a kulcsszavak, a vállalkozásod neve és a kép leírására.

Arról is gondoskodnod kell, hogy a képek fájltípusa és mérete optimalizálva legyen. A weben leggyakrabban használt fájltípusok a .jpg és .png fájlok, és számos eszközzel tömörítheted a képeket, hogy megfelelő méretre állítsd azokat. Ennek egyik módja a Photoshop „Mentés a webre” opciója. Vagy egy másik, jobban elérhető lehetőség a TinyPNG oldala. Ide max. 5Mb-os képeket tudsz feltölteni és ez az oldal tömöríti neked, amit tömörítés után le is tudsz tölteni.

Ha ezt olvasod, és hirtelen rád tört a pánik – ne aggódj. Ha millió kép van a weboldaladon vagy a blogodon, amelyek nincsenek optimalizálva, semmi gond. Apránként optimalizálhatod őket, ahogy időd engedi, de a legfontosabb az, hogy mostantól kezdd el optimalizálni őket. Meg tudod csinálni!

#3 – Tartalom

Őszinte leszek, és elmondom neked, hogy egyáltalán nem én vagyok a legkövetkezetesebb ember, ami a blogírást és a közösségi médiát illeti. Dolgozom rajta, esküszöm! 😊Ha tehát úgy gondolod, hogy a „következetes tartalom készítése” azt jelenti, hogy mindennap blogot kell írni, vagy heti 10 órát kell rá szánni, gondold át újra.

Mindaddig, amíg folyamatosan új tartalmat teszel ki a weboldaladon, a Google szeretni fog. Ezt általában úgy teheted meg, hogy kiegészíted a portfóliódat, új projekteket teszel közzé és blogot írsz. Nem teszek fel minden nap új tartalmat a weboldalamra, sőt nem is teszem meg hetente (pedig elhatároztam, hogy ebben az évben minden héten 2 új blog bejegyzést teszeki ki, hogy jobban felpörgessem a weboldalam látogatottságát – erről is írok majd egy másik bejegyzésben).

De minél optimalizáltabb tartalmat tudsz közzétenni, annál jobb. És mivel ezután optimalizálni fogod az összes képet, és használod a Yoast SEO eszközt, a tartalom lenyűgöző lesz!

Összegzés

Remélem, hogy a 3 SEO titkom segít abban, hogy magabiztosabbnak érezd magad és elkezdj dolgozni a keresőoptimalizáláson, és megérted, hogy ez valóban előnyös lehet vállalkozásod számára. Nem kell több ezer forintot költened a nagyszerű eredmények eléréséhez – csak következetesnek kell lenned! Hidd el, ha én meg tudom csinálni, akkor te is!

Készen állsz, hogy végre elindítsd a weboldalad?

Készítsük el együtt az online otthonod →

mockup1

ingyenes

kezdőoldal tervező

Azon gondolkodsz, hogy mit és hova írj a weboldaladra? Ingyenes exkluzív hozzáférést kapsz a Kezdőlap Tartalomtervező ebookomhoz!

Az a tartalomtervező, amelyet minden általam épített weboldal megtervezéséhez használok. Töltsd ki az üres helyeket, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben meg tudd írni a weboldalad kezdőlapjának szövegét.

Görgess fel↑