Barion Pixel

Interjú Velem

interjú-velem_1

Ha azért kattintottál ide, mert kíváncsi vagy rá, hogy milyen az az interjú, amit saját magammal készítettem, akkor ki kell ábrándítsalak. Nem én készítettem! 😀

Kezdetek

Arról már írtam egy korábbi bejegyzésemben, hogyan lettem webdesigner. Mióta először átléptem a webdesignerség küszöbét, eltelt 2 év (hogy repül az idő). A munkámat azóta is IMÁDOM. Sokan keresnek meg, hogy segítsek megalkotni álmaik weboldalát. Mindegyik munkám egyedi, nem találsz köztük kettő ugyanolyat. Vannak, akiknek az elinduláshoz elegendő egy egy-oldalas weboldal, amit a későbbiekben természetesen ki lehet bővíteni. De van, akiknek speciális megoldások kellenek, például időpont foglalás, foglalási végösszeg kiszámolása, projektek speciális bemutatása, különleges képlapozó, speciális háttérmozgások…stb. Ahhoz, hogy ezeknek az igényeknek eleget tudjak tenni, folyamatosan képzem magam.

A folytatás

A webdesigner tanfolyam után belemélyedtem a jQuery rejtelmeibe. A jQuery egy JavaScript könyvtár. Alapvetően azzal a céllal lett megalkotva, hogy jóval egyszerűbben lehessen vele JavaScriptet használni a weboldalunkon. A JavaScript röviden arra való, hogy a weboldalunk böngészőjében látványos effektusokat hozzunk létre: egy elem eltűntetése, egy menü kinyitása, egy lista rendezése, egy beviteli mező lehetséges kiegészítése: ezek mind-mind megoldhatók JavaScript segítségével. Manapság szinte minden weboldal használ jQuery könyvtárat: gyakorlatilag egyetlen olyan megvásárolható HTML sablont sem lehet találni, amelyik ne használná valamilyen formában.

Ezzel a tudással már nagyon sok mindent meg tudunk oldani a weboldalon anélkül, hogy tele pakolnánk fölösleges bővítményekkel. Így gyorsabb, biztonságosabb lesz a weboldal.

A jQuery tanfolyamnak (frontendtanfolyam.hu) az oktatója (akit már a webdesign tanfolyamon ismertem meg), Pócsik Emese készített velem interjút. Nagy örömmel vállaltam el. Emese tudása számomra példaértékű. A kód felépítései is borzasztó egyszerűek, nem bonyolítja túl 🙂 A tanfolyama nagyon hasznos, rengeteg új dolgot tanultam és még mindig tanulok tőle. Nagyon örülök, hogy összehozott vele az Élet, mert tananyagai, útmutatásai alapján nagyon sokat lehet fejlődni.

interjú velem

A velem  készült interjút ezen a linken tudod elolvasni: https://frontendtanfolyam.hu/frontend-blog/nullarol-webfejleszto-interju-molnar-erikaval/


Ha Te is szeretnél egy különleges weboldalt magadnak, keress bátran, elkészítem neked!

Legyen neked is weboldalad! →

mockup1

ingyenes

kezdőoldal tervező

Azon gondolkodsz, hogy mit és hova írj a weboldaladra? Ingyenes exkluzív hozzáférést kapsz a Kezdőlap Tartalomtervező ebookomhoz!

Az a tartalomtervező, amelyet minden általam épített weboldal megtervezéséhez használok. Töltsd ki az üres helyeket, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben meg tudd írni a weboldalad kezdőlapjának szövegét.

Görgess fel↑