Barion Pixel

4 dolog, amit figyelembe kell venned a tökéletes domain név kiválasztásakor

4-dolog,-amit-figyelembe-kell-venne-domain-név-választásakor_1

Ha olyan domain név mellett döntesz, amit szeretsz, az olyan, mintha összeházasodnál! Ha úgy döntesz, hogy elválsz, a dolgok elcsúnyulnak.

Ha már választottál egy domain nevet, és elindítottad a vállalkozásod, és a forgalom is megindult a weboldaladon, majd úgy döntesz, hogy mégsem jó a domain név és megváltoztatod azt, az negatív következményekkel járhat. Például lecsökkenhet a Google keresőből érkező forgalom. Ezért most szeretnék segíteni neked, hogy elkerüld a jövőbeni váltást.

Tehát itt vannak a tippjeim a domain név kiválasztásához! (És remélhetőleg elsőre sikerül jót választanod!)

#1 – Legyen rövid a domain név

Minél rövidebb, annál jobb.

Minden alkalommal, amikor el kell mondanod valakinek, hogy a weboldalad címe „kerteszeszterannafotozas.hu”, vagy az e-mail címed: eszter@kerteszeszterannafotozas.hu, az zavarba ejtő lehet.

Ez túl hosszú!

Azt mondanám, hogy 20 karakter vagy kevesebb legyen, de őszintén szólva, minél rövidebb, annál jobb!

#2 – Ne használj olyan nevet, amit meg kell magyaráznod

Ha bármikor, amikor elmondod valakinek a domain nevet, és meg kell magyaráznod bármely részét, válassz egy újat. Legyen egyértelmű, könnyen érthető.

Az én domain nevem sem a legjobb választás, mert első hallásra nem biztos, hogy megérti mindenki. De a molnarerika.hu már foglalt, a molnarera.hu meg nem elég komoly szerintem. A molnarerawebdesign.hu meg már túl hosszú 😄 Ezért játszottam a keresztnevem beceneveivel, és így lett az ekka. A pixels (pixelek) pedig azok a pontok, amelyekből a képek digitálisan összeállnak, tehát köze van a webdesign tervezéshez is.

#3 – Tudd, hogy a .hu domain név végződés már nem az egyetlen lehetőség

Még mindig a .hu az előnyben részesített tartománykiterjesztés, de mások is egyre népszerűbbek.

Egyrészt ha nem csak magyar piacra szeretnél szolgáltatni, akkor érdemes megfontolni, hogy .com-ot vagy esetleg az országspecifikus domain végződést használd, pl. .ca, .co.uk, ..com.au.

Valamint használhatsz olyan domain végződéseket is, amelyek a weboldalad témájához vagy vállalkozásodhoz kapcsolódnak, például: .blog, .creative. stb.

A SEO nagy rendszerében rendkívül minimális a hatása annak, ha a .hu helyett mást használsz. Több ellenőrző oldal van (pl: DomDom), ahol meg tudod nézni, hogy a választott domain név foglalt e már.

#4 – Ha domain nevet váltasz, a régit linkeld be

Ha mégis cserélni szeretnéd, akkor se szüntesd meg a régit, hanem tartsd meg másodlagosként, és irányítsd át az új domain nevedre.

Így, ha valaki meglátogat egy régi linket, akkor nem 404-es hiba oldalra fut, hanem átirányítja.

Ugyan a Google keresőben várható egy kis visszaesés, hiszen újra kell indexelnie a robotoknak az oldalakat.


Ha már megvan a domain neved, de nem tudod mit írj weboldalad egyes oldalaira, akkor töltsd le ezt a Weboldal tervezőt, amivel segítek megtervezni, rendszerezni és létrehozni egy gyönyörű weboldalt, amellyel könnyedén kapcsolódni tudsz ideális ügyfeleddel.

mockup1

ingyenes

kezdőoldal tervező

Azon gondolkodsz, hogy mit és hova írj a weboldaladra? Ingyenes exkluzív hozzáférést kapsz a Kezdőlap Tartalomtervező ebookomhoz!

Az a tartalomtervező, amelyet minden általam épített weboldal megtervezéséhez használok. Töltsd ki az üres helyeket, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben meg tudd írni a weboldalad kezdőlapjának szövegét.

Görgess fel↑