Barion Pixel

6 jele annak, hogy itt az ideje egy új weboldal készítésének

új-weboldal

Ez egy szeretet-gyűlölet kapcsolat. Olyan büszke voltál a honlapodra, amikor elindult, de most… túl vagy a mézeshetek időszakán, növekedtél, és nem vagy biztos benne, hogy a honlapod veled együtt nőtt-e. Itt az ideje egy új weboldal készítésének?

De vajon meg kellene próbálnod újra?

Íme néhány árulkodó jel, amire érdemes odafigyelni.

#1 Jelentősen megváltoztattad a szolgáltatásodat vagy termékedet

Elég gyakran előfordul, hogy az vállalkozás indulási és fejlődési szakaszában a dolgok természetesen alakulnak és változnak, és ez az üzleti élet normális és pozitív része. Ez azonban azt is jelentheti, hogy a weboldal, amivel elkezdted, elavult.

Ez azt jelenti, hogy új weboldalra van szükséged?

Nem feltétlenül – ha egy könnyen kezelhető platformmal rendelkezel és kis módosításra van szükséged, akkor a módosítás nagyon egyszerűen elvégezhető (például Designer egy napra szolgáltatásom igénybevételével vagy akár saját kezűleg is). De ha a platformot nehezebb kezelni, vagy ha a szolgáltatási kínálatodban nagyobb változás áll be, akkor ugyanilyen egyszerű lehet egy új, friss weboldallal kezdeni az egészet.

#2 A célközönséged megváltozott

Egy másik dolog, ami az üzleti életben hamar előfordulhat, hogy a célcsoportod megváltozik. Lehet, hogy az ideális ügyfél, akivel kezdted, mégsem volt olyan ideális, vagy azután változtattál, hogy többet tudtál meg az embereidről. Ez annak a jele lehet, hogy új weboldalra van szükség, mivel egy weboldal egyik legkritikusabb szerepe az, hogy megszólítsa a közönségedet, az ideális ügyfeleidet, és kapcsolatot teremtsen velük.

Az 1. ponthoz hasonlóan a brandet és az üzeneteidet is frissítheted egy tervező segítségével, vagy akár saját magad is. De ha a közönséged megváltozott, akkor a weboldaladnak új megjelenésre és stílusra lesz szüksége.

Top tipp: Mielőtt bármilyen brand- vagy webdesign folyamatba kezdenél, győződj meg róla, hogy valóban tisztában vagy az ideális ügyfeleddel.

#3 Szeretnéd, ha a célközönséged megváltozna

Azt szeretnéd, hogy a közönséged megváltozzon! Ez egy kicsit különbözik a 2. ponttól, mert ha változást szeretnél elérni a közönségedben – esetleg nagyobb költségvetéssel rendelkező ügyfeleket, vagy egy konkrét piaci réshez tartozó ügyfeleket, de eddig nem vonzottad őket, akkor egy új weboldal remek eszköz erre!

A tiszta, igényes, elegáns és professzionális online jelenlét az egyik kulcsa annak, hogy megmutasd a potenciális ügyfeleidnek, hogy ez az, amiről beszélsz, és egy új weboldal, amelyet egy tapasztalt és minőségi tervező készít, nagyszerű módja ennek!

#4 A honlapod már nem tudja azt nyújtani, amire szükséged van

Ez egy piros zászló, ami azt jelzi, hogy itt az ideje egy új weboldalnak. A weboldalad olyan, mint egy alkalmazott – és rendelkeznie kell a munkához szükséges készségekkel. Van egy bizonyos mértékű áthidalási lehetőség (plugin lehetőségek stb.). De egy bizonyos ponton, ha a honlapod nem tudja teljesíteni a munkaköri leírását, itt az ideje egy újnak. Elképesztő, milyen gyakran előfordul, hogy új honlapot készítek, és az ügyfél csak ámul, hogy mennyivel könnyebb az élete, most, hogy a honlapja valóban azt teszi, amire szüksége van!

Annak érdekében, hogy jövőbiztos legyen a következő honlapod, készíts egy listát azokról a funkciókról, amelyekre most szükséged van, és amelyekre valószínűleg szükséged lesz a jövőben is, hogy átbeszélhesd egy webdesignerrel, hogy megtudd a véleményét, és tisztázd a lehetőségeket.

#5 Nem tudod magad elvégezni a weboldal szerkesztését és frissítését

Ez számomra mindig piros zászló – rosszabb, mintha semmilyen weboldal nem lenne, egy elavult vagy hibás weboldal, és mégis olyan sok ilyen van! De nem azért, mert a tulajdonosok lusták, vagy nem érdekli őket… távolról sem! Ez általában azért van, mert nem tudják, hogyan kell saját maguknak szerkesztést és frissítést végezni, vagy félnek tőle.

Ha te is ilyen vagy, akkor érdemes elgondolkodni egy új weboldal létrehozásán egy olyan platformon, amely megkönnyíti a folyamatos változtatásokat (ajánlom a WordPress-t vagy a Squarespace-t).

#6 Van elegendő időd és költségvetésed, hogy a weboldalad jobbá váljon

Egy új vállalkozás kezdetén gyakran előfordul, hogy csak valamit, akármit és gyorsan kell létrehozni. De ahogy a dolgok fejlődnek, egyre több mindenre van szükségünk és egyre többet várunk el a weboldalainktól, de ugyanilyen fontos, hogy több időnk és pénzünk is van, amit befektethetünk.

Az idő és a költségvetés megléte önmagában még nem ok arra, hogy új honlapot készíttessünk (ha van egy tökéletesen jó honlapunk, ne csak azért változtassuk meg, mert megtehetjük!), de azt mondanám, hogy ez előfeltétele annak, hogy a honlap újratervezése sikeres legyen.

Tehát itt van néhány árulkodó jel arra, hogy itt az ideje egy új weboldalnak, és néhány, ami arra utal, hogy még nem!


ELDÖNTÖTTED, HOGY VALÓBAN ITT AZ IDEJE EGY ÚJ WEBOLDAL LÉTREHOZÁSÁNAK?

Korlátozott számú egyéni ügyfelet tudok már csak vállalni az évre és szívesen meghallgatnálak. Foglalj le egy ingyenes előzetes beszélgetést, hogy megnézzük, jól illünk-e egymáshoz!

Jelentkezem konzultációra →

mockup1

ingyenes

kezdőoldal tervező

Azon gondolkodsz, hogy mit és hova írj a weboldaladra? Ingyenes exkluzív hozzáférést kapsz a Kezdőlap Tartalomtervező ebookomhoz!

Az a tartalomtervező, amelyet minden általam épített weboldal megtervezéséhez használok. Töltsd ki az üres helyeket, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben meg tudd írni a weboldalad kezdőlapjának szövegét.

Görgess fel↑