Barion Pixel

Használd a ChatGPT-t a következő blogbejegyzésed gyorsabb megírásához

használd-a-chatgpt-a-blogbejegyzéseidhez

Néha egy blogbejegyzés megírása órákig is eltarthat. Különösen, ha hiányzik az inspiráció, vagy olyan témáról írsz, amely egy kicsit több kutatást igényel. De az ingyenes mesterséges intelligencia alkalmazások, például a ChatGPT térnyerésével és fejlődésével a blogírás sokkal könnyebbé vált. Hacsak nem bujkáltál egy szikla alatt, biztosan hallottad, hogy a mesterséges intelligencia itt van, és nagyban megváltoztatja a dolgokat oly sok iparágban.

A Grand View Research jelentése szerint a globális mesterséges intelligencia piac értéke 2020-ban 62,35 milliárd USD volt, és 2021 és 2028 között várhatóan 40,2%-os összetett éves növekedési rátával (CAGR) fog növekedni. A jelentés kiemeli a növekvő keresletet AI-technológiákhoz különféle iparágakban, beleértve az egészségügyet, a kiskereskedelmet, a pénzügyet és még sok mást.

Bloggerként a ChatGPT használata hatalmas segítség lehet. De csak akkor, ha stratégiailag használjuk, nem pedig saját kreativitásunk és szakértelmünk teljes helyettesítésére. A ChatGPT által segítséget kaphatsz ötletek generálásához, blogbejegyzéseid finomításához, gyors információszerzéshez és figyelemfelkeltő címek készítéséhez, amelyekkel kiemelheted a tartalmat.

De továbbra is szánd rá az időt a téma kutatására, saját egyedi hangodnak és stílusodnak a kialakítására. Hiszen fontos, hogy a tartalom megfeleljen a közönséged igényeinek, szükségleteinek és elvárásainak. Ha a ChatGPT-t olyan eszközként használod, amely kiegészíti készségeidet és tudásodat, gyorsabban írhatod meg blogbejegyzéseidet, és hatékonyabbá teheted őket a forgalom és a weboldal iránti elkötelezettség növelésében.

Itt van néhány módszer, amellyel időt tudsz megtakarítani a következő blogbejegyzésed megírásakor. Tudom, hogy ezek működnek, mert magam is használtam őket 😉

ChatGPT

#1 – Használd a ChatGPT-t blogtéma ötletek generálásához

Az egyik dolog, ami a bloggerek számára nagyon sok időt vesz igénybe, hogy egy érdekes blogtémával álljanak elő. A ChatGPT segítségével gyorsan generálhatsz témaötleteket a célközönséged alapján. Kezdd azzal, hogy a ChatGPT-nek megadsz egy alapvető témát vagy kulcsszót, és létrehozol egy listát a kapcsolódó ötletekről, amelyeket inspirációként használhatsz a következő bejegyzéshez.

Például beírhatsz egy olyan témát a ChatGPT-be, mint a „webdizájn trendek”, és ez generál néhány kapcsolódó ötletet, például „10 követendő webdizájn trend 2023-ban”, „A minimalizmus hatása a webdizájnban”, vagy „Hogyan tervezzünk olyan weboldalt, amely egyszerre szép és funkcionális”.

Vagy ha még abban sem vagy biztos, hogy hol kezdd a témát, a ChatGPT segíthet ezeknek az ötleteknek a megalkotásában is! Íme néhány témageneráló figyelmeztetés, amelyeket kipróbálhatsz:

Melyek azok a gyakran feltett kérdések vagy tévhitek _________________________ kapcsolatban, amelyeket egy blogbejegyzésben megválaszolhatok?

Melyek azok az aktuális problémák vagy kihívások [a szakterületeden vagy iparágadban], amelyeket érdemes lenne megvizsgálni egy blogbejegyzésben?

#2 – Használd a ChatGPT-t ötleteid bővítéséhez

Ha van egy téma, ami nagyon érdekel, a ChatGPT segíthet kibővíteni ötleteidet és továbbfejleszteni a tartalmat. Hozzáadhatsz néhány meglévő tartalmat, amelyet már megírtál, és a ChatGPT javaslatokat generál további információkra vagy különböző szempontokra.

Szeretem ezt a módszert használni, amikor néhány releváns példát, forrást vagy statisztikát szeretnék írni írásomhoz. Akkor is ezt a módszert használom, ha már tudom, hogy egy bizonyos blogbejegyzésben a legtöbb pontra szeretnék kitérni, de segítségre van szükségem néhány részlet kitöltéséhez.

Íme néhány utasítás, amelyek segíthetnek egy hosszabb bejegyzés megírásában ezzel a módszerrel:

Tudsz adni néhány statisztikai adatot vagy kutatást a [témával] kapcsolatos blogbejegyzésemben szereplő érvelésem alátámasztására?

Melyek azok a jelenlegi trendek vagy fejlemények a [témában], amelyekre figyelnem kell blogbejegyzésem írásakor?

#3 – Javíts írásaidon az AI segítségével

Az ötletek kibővítésének másik megoldása, ha a ChatGPT segít a dolgok leegyszerűsítésében, az írási stílus finomításában és a nyelvhelyesség javításában. Egyszerűen adj meg egy bejegyzést vagy tartalomrészletet, amelyet már megírtál, és a ChatGPT javaslatokat generál a mondatszerkezetre, a szókincsre és az általános egyértelműségre vonatkozóan.

Szívesen használom ezt a technikát, ha szeretnék gyorsabban a lényegre térni. A ChatGPT segíthet tömörebben megfogalmazni az ötletet.

Íme néhány utasítás, amelyek segíthetnek a tartalom finomításában:

Problémáim vannak a [témával] kapcsolatos gondolataim rendszerezésével. Tudnál adni néhány tippet a blogbejegyzésem hatékony felépítéséhez?

Milyen módszerekkel javíthatom a blogbejegyzésem felépítését és rendszerezését, hogy könnyebben olvasható és követhető legyen?

Bár a ChatGPT határozottan segíthet egy nyelvtanilag helyes blogbejegyzés megírásában, ne hagyd, hogy az írásaidból minden személyiség és személyes tapasztalat eltűnjön. Ha mindannyian csak olyan blogbejegyzéseket írnánk, amelyek úgy hangzanak, mintha a robotok írták volna, a blogírás már senkinek sem lenne szórakoztató.

#4 – Optimalizáld a SEO-t a ChatGPT segítségével

Blogbejegyzéseid SEO optimalizálása elengedhetetlen ahhoz, hogy organikus forgalmat érjen el a weboldalad. A ChatGPT ebben is segíthet. Megadod a tartalmat, és a ChatGPT javaslatokat generál a releváns kulcsszavak beépítésére és a tartalom optimalizálására.

A Chat GPT-t szeretem metaleírások írásához is használni, mert ez segíthet maximalizálni a 155 karakterszámot, hogy a legtöbb kulcsszó beleférjen.

Íme néhány utasítás, amelyeket kipróbálhatsz:

Melyek a [témához] kapcsolódó releváns hosszú (long tail) kulcsszavak, amelyeket blogbejegyzésemben használhatok a SEO javítására?

Írj SEO-optimalizált meta leírást a [témával] kapcsolatos blogbejegyzésemhez, ügyelve arra, hogy a következő kulcsszavakat tartalmazza: _______________ és _________________.

#5 – Hozz létre figyelemfelkeltő blogbejegyzés címeket az AI segítségével

Néha előfordulhat, hogy az első blogcím, ami eszedbe jut, nem a legjobb. A lenyűgöző cím kitalálása azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy felkeltse a közönséged figyelmét, és arra ösztönözze őket, hogy valóban kattintsanak a bejegyzés elolvasásához. Szerencsére a ChatGPT segíthet olyan ütős cím létrehozásában, amely kiemeli a tartalmat.

Itt van, hogyan:

Tudnál javasolni néhány erős szót vagy érzelmi indítékot, amelyeket a blogbejegyzésem címében használhatok, hogy erőteljes reakciót váltsak ki az olvasókból?

Segíts egy vonzó és keresőoptimalizált blogcímet találni a [téma]-ról szóló bejegyzésemhez.

A ChatGPT segítségével kísérletezhetsz, és finomíthatod a címet, amíg meg nem találod a legjobban működőt. Különböző kulcsszavakat vagy kifejezéseket írhatsz be a témádhoz, és a ChatGPT számos lehetséges címet generál, amelyek közül választhatsz. Ez segíthet olyan cím létrehozásában, amely egyszerre vonzó és releváns a tartalomhoz.

Záró szavak

Tudtad, hogy a Google rendelkezik olyan irányelvekkel (szakértelem, tekintélyesség és megbízhatóság – EAT=Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness), amelyek alapján értékeli a weboldalak minőségét?

Az E-A-T koncepciója különösen fontos az egészséggel, biztonsággal, pénzügyekkel vagy boldogsággal foglalkozó weboldalak esetében. Ezekben az esetekben a Google elvárja, hogy a tartalmat olyan szakértők írják, akik rendelkeznek a pontos és megbízható információk biztosításához szükséges hitelesítő adatokkal és tapasztalattal.

Tehát mit jelent ez? Mi a különbség a jó és a rossz tartalom között, és valóban meg tudja-e mondani a Google, hogy valaki tapasztalatból írta-e a tartalmat, vagy csak mesterséges intelligencia segítségével hozta létre mindezt? Olvasd el a következő példákat, és nézd meg, meg tudod e mondani…

1.példa: „A megfázás kezelésének számos módja van, például vény nélkül kapható gyógyszerek szedése, pihenés és sok folyadék fogyasztása. Próbálja ki ezeket a gyógymódokat, és nézze meg, mi a legjobb az Ön számára.”

Ez a példa nem különösebben hasznos, mert nem ad konkrét információt a megfázás kezelésére használható legjobb gyógymódokról, és nem ad magyarázatot az író szakértelmére vagy képzettségére a témában.

2. példa: „Mint okleveles háziorvos, aki több mint 10 éves megfázás kezelési tapasztalattal rendelkezik, azt javaslom, hogy vény nélkül kapható gyógyszereket, például ibuprofént és acetaminofent használjon fájdalom- és lázcsillapításra, valamint cinkpasztillákat vagy hasonló kiegészítőket a betegség lefolyásának rövidítésére. Az is fontos, hogy sokat pihenjen, és hidratált maradjon víz, tea és leves ivásával. Ne felejtsen el gyakran kezet mosni, és kerülje a másokkal való szoros érintkezést, hogy megakadályozza a vírus terjedését.”

A második példa sokkal hasznosabb, mert konkrét ajánlásokat ad a megfázás kezelésére, valamint megalapozza az író szakértelmét és képesítését, mint a több mint 10 éves gyakorlattal rendelkező, okleveles háziorvos. Ez megbízhatóbbá teszi az információkat, és segít az olvasóknak abban, hogy magabiztosak legyenek a kapott tanácsokban.

Ez azt jelenti, hogy a Google nagyobb bizalmat ad ennek a tartalomnak azokhoz a tartalmakhoz képest, amelyek egyszerűen átfutják a témát, és nem mutatnak semmilyen tapasztalatot vagy szakértelmet. Ezért olyan fontos, hogy ne kizárólag a mesterséges intelligenciára hagyatkozz, hogy minden írást elvégezzen helyetted.

És végül…

A ChatGPT egy csodálatos forrás azoknak a bloggereknek, akik időt akarnak megtakarítani és jobb tartalmat szeretnének írni. Ha a ChatGPT-t ötletek generálására, a tartalom bővítésére, az írás fejlesztésére és a SEO optimalizálására használod, olyan blogtartalmakat hozhatsz létre, amelyeket olvasóid imádni fognak, és végső soron nagyobb forgalmat irányíthatsz a weboldaladra.


Ha kíváncsi vagy arra, még milyen eszközök segítenek nekem a vállalkozásomban, akkor kattints ide! →

mockup1

ingyenes

kezdőoldal tervező

Azon gondolkodsz, hogy mit és hova írj a weboldaladra? Ingyenes exkluzív hozzáférést kapsz a Kezdőlap Tartalomtervező ebookomhoz!

Az a tartalomtervező, amelyet minden általam épített weboldal megtervezéséhez használok. Töltsd ki az üres helyeket, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben meg tudd írni a weboldalad kezdőlapjának szövegét.

Görgess fel↑