Barion Pixel

5 Legjobb YouTube csatorna webdesignerek számára

5-legjobb-youtube-csatorna

Az utóbbi időben egyre jobban belemerültem a Youtube csatorna világába, és teljesen magával ragadott néhány fantasztikus csatorna (és az igazat megvallva… több órát töltöttem a böngészéssel!!).

Tényleg van néhány fantasztikus youtube csatorna a webdesignerek számára, amelyek hatalmas mennyiségű információt tartalmaznak, és nagyon érdekesek is.

Természetesen ezek természetüknél fogva kreatívak, így nem meglepő, de fantasztikus látni, hogy mennyi szórakoztató csatorna van, amelyek szuper hasznos tartalmakat osztanak meg. Hogy segítsenek elindítani, folytatni vagy fejleszteni a webdesigner karrieredet (és ha nem vagy webdesigner, akkor is nagyszerű tippeket adnak, amikor a DIY trükkös világában navigálsz!).

Íme 5 jelenlegi kedvenc Youtube csatornám a brand- és webdesignerek számára.

Te inkább magad készíted a weboldalad? Ezek közül soknak remek kezdő tartalma és oktatóanyagai vannak, amelyeket te is imádni fogsz!

#1 YouTube csatorna webdesignerek számára (nagyszerű üzleti tippek) – Charli Marie TV

A Charli Marie TV csatornát Charli Prangley, szabadúszó designer és művészeti vezető üzemelteti. Valójában a Convertkit kreatív igazgatója is, amellett, hogy a csatornáját is vezeti (nem tudom, hogy van rá ideje!).

A csatorna különféle videókat kínál a webdesign, a UX design és a grafikai tervezés területéről – valamint néhány őszintébb családi témáról. Charli tanítási stílusa magával ragadó és könnyen követhető – ráadásul szuper aranyos Kiwi akcentusa van! Gyakran megosztja a tervezési folyamatát és tippjeit az ügyfelekkel való munkához. A Charli Marie TV fantasztikus forrás mind a technikai dolgok, mind a karrierfejlesztés és a web/brand designer élet szempontjából!

Itt van az egyik kedvenc videóm Charli-tól, ami arról szól, hogyan találd meg a számodra megfelelő utat a tervezői karrieredben!

#2 YouTube csatorna webdesignerek számára (nagyszerű DIYereknek) – Flux Academy

A Flux Academy egy NAGY név a webdesign Youtube világában!

Ran Segall, szabadúszó designer és UX/UI tanácsadó által vezetett csatorna – nagyon sok témával foglalkozik, többnyire tutorial/ how to stílusban, így remek választás, ha egy bizonyos kérdéssel küzdesz.

Ran tanítási stílusa magával ragadó és könnyen érthető, és gyakran osztja meg saját tapasztalatait és meglátásait. A Flux egy fantasztikus forrás a webdesignerek számára, és ez egy nagyon jó DIY-forrás is, mivel a videók szuper érthetőek és könnyen követhetőek. Van egy csomó esettanulmányuk is, amit mindig szívesen megnézek, hogy másképp lássam ugyanazt az információt!!!

És mostanában az AI-ról és a tervezésről szóló videókkal foglalkoznak (mint például ez!), így ha érdekel a téma, érdemes megnézni!

Ez az egyik kedvenc videójuk… szuper érdekes megközelítés a grafikus designer végzettség legfontosabb tanulságairól!!!

#3 YT Csatorna webdesignerek számára (nagyszerű az előtte & utána és a véleményekhez) – Wes McDowell

Nagy rajongója vagyok Wes McDowell csatornájának a weboldal újratervezési részek miatt, ahol vesz egy oldalt, és újjáépíti azt, bemutatva, hogyan és miért döntött úgy, ahogy.

Webdesignerként én is dolgozom, és úgy gondolom, hogy más webdesignerek gondolatmenete segít abban, hogy másképp lássam a dolgokat, és különösen élvezem Wes ezen videóit!

Itt egy példa!

#4 YouTube csatorna webdesignerek számára (nagyszerű a brand stratégiához) – The Futur

A The Futur egy csatorna, amelyet Chris Do, Emmy-díjas designer és oktató vezet.

A csatornán számos videót találsz marketingről, designról, üzletről és kreativitásról – és mélyebben elmerül a márkastratégiában, mint néhány más csatorna, amelyről beszélek.

A Futur fantasztikus forrás azoknak a webdesignereknek, akik szeretnék elmélyíteni a márkaépítéssel kapcsolatos ismereteiket (nem csak a vizuális elemet, hanem a mögötte lévő alapokat is), valamint feszegetni és kihívások elé állítani a kreativitásukat!

A Youtube-ról szóló videóik is tetszettek – mint például az alábbi!

(Ha azon gondolkodsz, hogy Youtube-csatornát indítasz a webdesign vállalkozásodnak – először ezt olvasd el!)

#5 YT Csatorna webdesignerek számára (nagyszerű illusztrációkhoz és tipográfiához) – Every Tuesday

Az Every Tuesday egy csatorna, amelyet Teela Cunningham, grafikus és betűtervező művész vezet. A csatornán különféle videókat találsz a designról, a betűkészítésről és a tervezői életről.

Teela tanítási stílusa közérthető és szórakoztató, és gyakran osztja meg saját betűkészítési és tervezési projektjeit. Az Every Tuesday fantasztikus forrás azoknak a webdesignereknek, akik szeretnék megtanulni, hogyan illesszék be a kézi betűket és az illusztrációt a terveikbe. Kevésbé webdesign és inkább illusztráció és technikai brand design – de ez egy nagyszerű kiegészítő képesség a webdesignhoz, ezért is került ide!

A munkája is egyszerűen gyönyörű – láthatod ebben a videóban, ahogy a procreate segítségével Gouache stílusú virágillusztrációkat készít!

A YouTube folyamatosan fejlődik, és új webdesignerek bukkannak fel és lepik el a platformot rohamosan, ez egy növekvő tér és egy komolyan menő tartalommarketing platform, amelyet webdesignerek számára készítettek!

Mielőtt belevágnál a Youtube-ba vagy bármilyen más tartalomkészítésbe (blogolás, podcasting vagy akár a közösségi média), mindenképpen határozd meg az ideális ügyfeledet, mert így biztos lehetsz benne, hogy amit csinálsz, az valóban azokat az ügyfeleket vonzza, akiket keresel!

mockup1

ingyenes

kezdőoldal tervező

Azon gondolkodsz, hogy mit és hova írj a weboldaladra? Ingyenes exkluzív hozzáférést kapsz a Kezdőlap Tartalomtervező ebookomhoz!

Az a tartalomtervező, amelyet minden általam épített weboldal megtervezéséhez használok. Töltsd ki az üres helyeket, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben meg tudd írni a weboldalad kezdőlapjának szövegét.

Görgess fel↑